[Beowulf] Need help on running mpi on different hosts

Aydin Misirlioglu misirli at itu.edu.tr
Sun Apr 29 23:30:02 PDT 2007

Hi Toon, 

Thanks for the reply. Yes there is only ethernet connection between them. 


(ps: sorry for writing back late. I somehow missed your message among
numerous beowulf messages. )

-----Original Message-----
From: Toon Knapen [mailto:toon.knapen at fft.be] 
Sent: 21 Nisan 2007 Cumartesi 00:48
To: Aydin Misirlioglu
Cc: beowulf at beowulf.org
Subject: Re: [Beowulf] Need help on running mpi on different hosts

But probably  both boxes are only connected with an ethernet, right. Or is
there the SGI interconnect (can not remember the name now) also between both
boxes ?


Aydin Misirlioglu wrote:
> Hi, 
> I have a problem about running mpi on 2 SGI IRIX mavhines. I have 1
> Origin2000 machine with 4 processors and 1 Origin3000 with 32 processors.
> Mpi is running on array services on both nodes. When I try to run my
> on one machine it works ok. For example
> "At first_node : mpirun -a my_array second_node 2 my_code" works,  
> "At second_node : mpirun -a my_array first_node 2 my_code" works as well.

> But whenever I run the code on both nodes using 
> mpirun -a my_arrray first_node, second_node 2 my_code 
> it doesn't work. Mpirun spawns the codes on both nodes but does not
> anything. I have no problem on accessing the remote nodes, I set all the
> necessary array authentication options properly, .rhosts, hosts.equiv
> etc. as suggested by mpirun man pages. I compiled the code at each node
> set the directories correctly. Even the example "Hello World" program does
> not run. 
> Any help on this issue will be greatly appreciated, 
> Regrads, 
> Kahize, 
> _______________________________________________
> Beowulf mailing list, Beowulf at beowulf.org
> To change your subscription (digest mode or unsubscribe) visit

More information about the Beowulf mailing list